Home Contor gaze
Contor gaze
Contor gaze PDF Imprimare Email
Contor gaze
Scris de mihaela86   
Marţi, 21 Iunie 2011 13:41

Asemanator cu un contor de apa, un contor de gaze este un dispozitiv utilizat pentru a masura volumul de gaze combustibile, cum ar fi de gaze naturale sau de propan. Un contor de gaz este utilizat la cladiri rezidentiale (nou-construite sau vechi), la cladiri comerciale sau industriale care consuma gaz furnizat de catre o utilizate de gaz. Un contor de gaz are un sistem mai complicat decat restul contoarelor, deoarece este mai dificil de masurat gazul decat lichidele.

Volumele lichidelor pot fi puternic afectate de catre temperatura si de catre presiune. Ins chimb, un contor de gaz masoara un volum definit, indiferent de cantitatea si de calitatea gazului sub presiune care trece printr-un contor de gaz. Temperatura, presiunea si incalzirea trebuie sa fie realizate pentru a masura valoarea efectiva si valoarea gazului care se deplaseaza prin contor de gaz.

Exista mai multe tipuri de contor de gaz, care variaza in functie de debitul volumetric de gaze acer urmeaza sa fie masurat, de gama de fluxuri, de tipul de gaz masurat, dar si de alti factori. Un contor de gaz cu burduf este unul dintre cele mai frecvente tipuri de contor de gaz intalnite. In aproape toate instalatiile rezidentiale si comerciale o sa intalnim un contor de gaz de acest gen.

In cadrul acestui tip de contor de gaz exista doua sau mai multe camere, cu debitul de gaz rezultat de supapele interne, camerele se umplu alternativ si elimina gazul, care produce un fluz aproape continuu in acest contor de gaz. Acest gen de contor de gaz este un contor volumetric. Un alt tip de contor de gaz este cel capabil sa controleze volume mai mari si presiune mai mare decat primele.

Orice tip de contor de gaz pot afisa o mare varietate de indicatori. Exista si contor de gaz care utilizeaza citiri digitale similare cu cele ale unui contor electric si exista si contor de gaz care utilizeaza citiri clasice. In prezent din ce in ce mai multe tipuri de contor de gaz incep sa utilizeze ceasuri inteligente si automate care permit citirea de la distanta.

Ultima actualizare în Miercuri, 22 Iunie 2011 08:05
 


Sondaje

S-au efectuat verificari de contoare in blocul in care locuiti?
 

Vizitatori Online

Avem 2 vizitatori şi 2 membri online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com