Home Contor apa rece
Contor apa rece
Contor apa rece PDF Imprimare Email
Contor apa rece
Scris de mihaela86   
Joi, 23 Iunie 2011 13:05

Consumam apa rece in aceeasi masura in care consuma si energie electrica. Pentru a putea masura cantitatea de apa rece consumata avem nevoie de un contor de apa rece, exact asa cum avem nevoie de un contor de energie electrica atunci cand vine vorba de cantitatea de energie consumata. Un contor de apa rece european (deci folosit si in tara noastra) functioneaza pe metri cubi, in timp ce unul american functioneaza pe galoane de apa.

Un contor de apa rece si unul pentru apa calda trebuie sa fie situate in orice tip de cladire. De aceea o sa intalniti in mod frecvent un contor de apa rece in sediile companiilor, in unitati de invatamant, in institutii publice, clinici si cluburi sportive, chiar si in saloane de frumusete si spa-uri. Cu ajutorul unui contor de apa rece se poate monitoriza in mod concret consumul de apa rece.

Un contor de apa rece este folosit in zonele rezidentiale, industriale si comerciale, inclusiv in locatiile agro-alimentare. Cititull unui contor de apa rece se face in mod constant la toate chiuvetele din locuinta (chiuveta din baie, bucatarie sau din alte locatii precum pivnita). Facturile la furnizorii de apa potabila se platesc prin calcularea consumului de apa race si calda afisat pe un contor de apa rece, respectiv calda.

Pentru cei care incearca sa faca economii in consumul de apa ingregistrat pe un contor de apa rece, sunt cateva sfaturi si informatii utile. De exemplu, verificati intotdeauna daca exista scurgeri de apa la un contor de apa rece. Un alt sfat venit din partea tehnicienilor, dar si din partea ecologistilor este acela de a alege un dus inlocul clasicii cazii de baie, iar dusurile sa fie mai scurte.

Ultima actualizare în Vineri, 24 Iunie 2011 07:58
 


Sondaje

S-au efectuat verificari de contoare in blocul in care locuiti?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com